Президентът на Беласица Костадин Хаджииванов обвини Българския футболен съюз за отнемането професионалния лиценз на тима. Според боса на Бела футболната ни централа е в основата на края на петричкия тим, заради двойния аршин, който показва БФС. В интервю за Ринг Хаджииванов разясни ситуацията, такава, каквато е според него.

- Г-н Хаджииванов как ще коментирате решението на БФС да ви извади от участие в първенството?

- Не мога да коментирам нещо, с което не съм запознат официално. При мен все още не е дошло официалното становище на БФС. Когато се запозная с него, тогава ще говоря повече.

- И все пак вече е ясно, че вашият отбор няма да играе в „Б” група тази година.

- Вижте, ако трябва да сме откровени, ще признаем, че БФС има различно отношение към футболните клубове. На нас не ни позволиха да картотекираме футболисти заради един играч на Славия - Бето. (Бразилецът вече е в Монтана, а миналата година разтрогна договора си с Беласица по вина на клуба.) От Ботев Пловдив си тръгнаха петдесет футболисти по вина на клуба, а за тях няма проблем да играят. Не вярвам Димитър Христолов да се е разплатил с всички.

- Съзирате тенденция спрямо вашия клуб.

- Да, просто фактите ме карат да мисля такова нещо. Но за всички трябва да е ясно - футбол в България ще има с или без Беласица. Аз обаче не съм оптимист. Това се отнася, както за клубния ни футбол, така и за националните отбори.