Футболистите на Беласица Петрич поеха отговорност за слабото представяне на отбора до момента във Втора лига. Комитите загубиха с 0:2 от Спартак Пл в последния кръг, като отново са под чертата на изпадащите. 

„Обръщение от футболистите на ОФК Беласица към привържениците на клуба.

Играчите на ОФК  Беласица искаме да поднесем извинението си за поредицата от лоши резултати, които отборът търпи напоследък.

Обръщаме се към феновете, които не спират да ни подкрепят и пътуват, независимо от часа и деня на футболните срещи, както и атмосферните условия, за всички домакински мачове в Симитли и дори в редица гостувания.

Към общинското ръководство, което подсигуряват всичко нужно за провеждането на срещите и един нормален тренировъчен процес.

Към ръководството на отбора и на треньорския щаб, които са винаги зад нас.

Към старши треньора Петър Колев, който полага всячески усилия за кондицията и добрата игра на целия тим, който винаги ни защитава, ала ние така и не успяхме да изпълним точно и напълно неговите инструкции.

Искаме да уверим всички, че ние не по-малко от тях искаме да побеждаваме. Всеки един от нас излиза на терена с едничката мисъл за победа!! Но за нещастие засега не се получава. Уверяваме всички вас, че осъзнаваме тежеста на фланелката на футболен клуб Беласица и какво означава да имаш на гърдите си емблемата на този клуб, и ще работим усилено, ще дадем всичко от себе си, за да излезем от тази криза и да се върнем на победния път, така че връщайки се на „Царя“ нашите привърженици да имат повод за веселие и гордост.

Да живе БЕЛАСИЦА!

/Играчите от мъжкия отбор на ОФК Беласица Петрич/“, гласи обръщението на футболистите.