Треньорът на Беласица Петрич Петър Колев говори след победата с 1:0 над Монтана. Специалистът беше доволен от своя отбор, а освен това заяви, че до месец тимът ще се завърне да домакинства в Петрич. 

"Заслужавахме да победим, с оглед показаното. В доста предходни мачове не заслужавахме да загубим. За нас беше важно да спечелим, заради мястото, на което се намираме. Играчите показаха добър дух. В доста моменти надиграхме Монтата, който е един от претендентите за промоция. Знам колко им беше трудно да играят играчите при тази обстановка. Благодаря им. 

Говорили сме много с играчите, знаят какво ни очаква. Битката за оцеляване ще е дълга. Тази победа няма да има никакво значение, ако не покажем постоянство, особено в резултати. Имаме някакво подобрение в играта и на чужд терен, но допуснахме загуби с по един гол. 

Трудно е, всеки се бори със зъби и нокти. Днес най-възрастният играч беше набор 97. При нас липсата на опит си казва думата. В разговорите, които съм имал с ръководството, знам, че трябва да развиваме младите играчи. Нямаме опции да вземем опитни играчи. Трябва да разчитаме играчите на средна възраст да помагат на младите. 

Виждам как се работи по стадиона в Петрич. Напредват нещата. Смятам, че до 20 дни, максимум месец отборът ще се пренесе там. Надявам се да се пренесе с повече точки и по-добра игра", заяви Петър Колев.