Беласица и Марек не се победиха в последен мач от петия кръг във Втора лига. Двата отбора завършиха срещата без попадения, а домакините завършиха срещата с човек по-малко след червен картон на Шамкалов.
 
Капитанът на Беласица - Запро Динев, имаше няколко хубави възможности пред себе си, но така и не успя да порази целта. 
 
Марек също пропусна добри положения за гол. През първата част Башлиев беше много близо до гол, ударът му с глава беше отразен от вратаря.
 
Андон Гущеров през второто полувреме също беше близо да се разпише, но отново Георгиев се намеси феноменално.
 
Така Беласица взе 5-та точка, а Марек продължава да няма загуба от началото на сезона.
 
За отборът от Петрич следва тежко домакинство на Спартак Варна, а Марек посреща Литекс на "Бончук".

 

Беласица опита да наложи домакински натиск в начлото на срещата. С изключение на един удар от Гогов, Марек успя да се опази от първоначалните пориви на футболистите на Кондев.
 
В 9-та минута Запро Динев проби по десния фланг, влезе към вътрешността на терена, но стреля над вратата.
 
След 15 минути игра Марек се настрои към играта на домакините и пренесе действията около средата на терена. Двата отбора си размениха по няколко здрави влизания, но в рамките на позволеното.
 
Три минути по-късно Карачоров се вкючи много добре в атаката на Беласица и центрира остро. В наказателното поле бранител на Марек рисковано изчисти топпката с глава, но за негов късмет, не успя да си отбележи автогол.
 
В средата на първата част дупничани отново се пропукаха. Запро Динев се измъкна зад защитата след хубаво подаване в кориддор. КАпитанът на домакините шутира и само добрата намеса на Костадинов предотврати попадение.
 
Първото положение за Марек дойде 10 минути преди почивката. Близнаков копна топката към Александър Башлиев, който стреля с глава от чиста позиция, но Георгиев отрази след феноменална намеса.
 
В края на първите 45 минути темпото спадна и двата отбора по-скоро залагаха на сигурни отигравания. Футболистите на Светлан Кондев и Танчо Калпаков гледаха да не допуснат гол, отколкото да отбележат такъв.
 
След само минута игра от второто полувреме Марек създаде ново чисто положение за гол. Появилият се на полувремето - Андон Гущеров, получи добър пас и с удар от въздуха накара Георгиев отново да се намесва. Вратарят за пореден път беше на ниво запази мрежата си от попадение.
 
Ролите през втората част се смениха. Танчо Калпаков промени облика на отбора на полувремето и Марек започна да владее повече топкатта. Беласица се прибра по-дълбоко и залагаше на бързи контраатаки. 
 
След час игра домакините останаха s 10 души. Аспарух Шамкалов извърши безумно нарушение и беше изгонен с директен червен картон.

В 68-та минута численото преимущество си каза думата. След заучено положение се стигна до удар на Гогов. Той шутира силно, но неточно. В ответната атака Беласица опита да изненада гостите, но Костадинов внимаваше.
 
Пет минути преди края неуморният Запро Динев отново се измъкна от двама футболисти в червено, но подаването му изнавери и Беласица пропиля златен шанс. Малко по-късно отново капитанът на домакините получи шанс да стреля и топката за пореден път не пожела намери целта.

LIVE Беласица - Марек 0:0


Стартови състави:

Беласица:  Кирил  Георгиев,  Атанас Карачоров, Мартин Русков, Валентин  Костов, Аспарух  Шамкалов, Таонса  Аксел, Куфре Ета, Владимир Гогов, Запро  Динев , Димитър Иванов, Мариян  Вангелов
 
Старши треньор: Светлан Кондев
 
Марек:  Константин Костадинов,  Александър Башлиев, Боян Стойнев, Раиф Мурадов, Христо Каймакански, Александър Близнаков,  Димитър Илиев, Милен Иванов, Веселин Любомиров, Николай Ганчев, Любомир Костов
 
Старши треньор: Танчо Калпаков