Отборът на Марек постигна минимална победа над Беласица в дербито на 22-ия кръг на Втора лига. Дупничани се наложиха с 1:0 на стадион „Бончук”, а единствения гол в мача бе дело на Иван Колев в началото на втората част.

Първото полувреме предложи равностоен футбол, но през втората част домакините бяха по-настоятелния тим и логично стигнаха до важния гол. В заключителните минути на двубоя гостите от Петрич също имаха своите шансове, но така и не успяха да превземат вратата на своя противник.

Мачът в Дупница започна в равностойно темпо. Още в началните минути гостите от Петрич имаха възможност да изненадат своя противник с опасна атака. Вангелов проби много добре отляво и прати топката във вратарското поле, но Аксел бе изпреварен и не успя да стреля.

Постепенно домакините започнаха да атакуват по масирано и предимно по левия фланг на нападението си. Това донесе доста проблеми за Атанас Карачоров в отбраната на Беласица, който в 13-ата минута получи и първия жълт картон в мача.

Футболистите на Марек пробваха няколко центрирания пред вратаря Георгиев, които обаче не донесоха никаква заплаха за него.

В 18-ата минута гостите организираха много добра контраатака, която завърши със силен удар на Аксел от границата на наказателното поле. Топката обаче бе блокирана от бранител на Марек и излезе в корнер. Футболистите на домакините имаха сериозни претенции за нарушение в центъра на терена преди това, но те не бяха уважени от главния рефер на мача. От ъгловия удар последва много опасно центриране, но двама играчи на Беласица се разминаха с топката на далечната греда и не последва изстрел към вратата на дупничани.

В 31-ата минута щабът на Беласица имаше сериозни претенции за дузпа, които обаче не бяха уважени. Шамкалов бе изведен по левия фланг, напредна добре и пробва центриране в наказателното поле. Веселин Любомиров блокира топката с крак, като след това тя докосна ръката му. Повторенията обаче показаха, че главният рефер няма основания да посочи бялата точка.

В предпоследната минута на първата част домакините стигнаха до добър шанс. След атака отдясно топката бе центрирана в опасна близост до вратата, Колев надигра своя противник и стреля с глава, но вратарят на гостите блокира топката на самата голлиния.

Така първата част завърши без голове, въпреки няколкото добри възможности пред двата тима.

Втората част започна с добър шанс за домакините. Аксел извърши нарушение срещу Джаджаров на границата на наказателното поле и домакините получиха правото да изпълнят пряк свободен удар. Капитанът на Марек Близнаков застана зад топката и стреля много опасно, но за негово съжаление топката премина на сантиметри от десния страничен стълб.

Резултатът в мача бе открит в 51-ата минута след много груба грешка в отбраната на Беласица. Веселин Любомиров успя да отнеме топката на ъгъла на наказателното поле, напредна няколко метра и пусна пас към Иван Колев, който засече в опразнената мрежа. Това бе първо попадение за Колев с екипа за Марек след трансфера му от Дунав Русе.

Четвърт час преди края на редовното време футболистите на Марек пропуснаха нова отлична възможност. Николай Ганчев излезе очи в очи с вратаря на Беласица, но силният му шут бе париран от Кирил Георгиев и излезе в нов ъглов удар.

Пред Запро Динев се разкри най-доброто положение за Беласица през втората част, но бе притиснат от двама бранители на домакините и не успя да стреля точно от няколко метра.

FT МАРЕК – БЕЛАСИЦА 1:0

1:0 Колев 51'

Стадион: „Бончук”, Дупница

Рефер: Стилян Колев, Велико Търново

Марек: 21 Костадинов, 35 Кавдански, 9 Йорданов, 44 Кайакански, 32 Башлиев, 71 Илиев, 19 Джаджаров, 14 Близнаков, 13 Любомиров, 10 Ганчев, 27 Колев

Старши треньор: Танчо Калпаков

Беласица: 1 Георгиев, 15 Карачоров, 5 Русков, 22 Костов, 7 Шамкалов, 55 Гогов, 20 Тодорски, 88 Божинов, 10 СМилков, 9 Вангелов, 11 Аксел

Старши треньор: Светлан Кондев