С три нови попълнения в отбора започва подготовката на ОФК „Беласица“ за предстоящия сезон. Единият е нападателят Андон Гущеров от Петрич, той идва от „Марек“. Другият е Васил Божинов, също е местно момче от Първомай, той идва от „Струмска слава“ и може да играе на пост зад нападателя или ляво крило. Другото момче, което идва от „Ботев – Враца“ е Петър Кепов той е от Благоевград и ще е на позиция десен защитник, това каза за БТА спортният директор на Общински футболен клуб „Беласица“ Герасим Заков. 

Те идват, за да подсилят конкуренцията и да ни направят по-добри. Целта е да запазим мястото и да нямаме никакви притеснения от това естество в „Б“ група, каза Заков. Той посочи, че ще надграждат с всеки един трансфер, и се надяват от лятото да са по-спокойни и да гледат към съвсем други цели в групата. 

Директорът каза още, че има промяна и в щаба на първия отбор. Ивелин Петков, който идва от „Спартак – Варна“ е новият помощник, а Христо Бахтарлиев поема поста треньор на вратарите. В школата също се случват някой промени, относно кои треньори, кои деца ще водят, с цел да оптимизираме работата с децата, каза Заков. Направили сме два съседни набора да се водят от един треньор, за да има по-голям поглед върху момчетата, за да може, ако имат качества да ги взимат в по-горен набор, допълни той. 

Спортният директор посочи, че се стремят да създават условия и да променят тренировъчните игрища. Изграждаме в момента тренировъчно игрище на базата на „Цар Самуил“, така че когато е готово ще се ползва и от първия отбор и от детско – юношеската школа, каза Заков. 

Предвидените контроли за футболния клуб са пет. Започват на 20 януари с „Вихрен“, а на 24 януари е с със „Струмска слава“. Най-сериозната контрола е на 3 февруари и е с първия състав на ЦСКА 1948, който ще играе контролната среща преди двубоя им за Суперкупата с Лудогорец, каза Заков. На седми февруари е предвидена контрола с дубъла на ЦСКА 1948, който играе в „Б“ група. Затваряме контролите с проверка на 10 февруари с Пирин Благоевград, търсим още един съперник за датата 27 януари, каза Заков. 

Селекцията продължава, така че ако има някой качествен и добър футболист ще го привлечем, каза директорът. Това е състава, но не е завършен процеса по селекцията, така че докато започне първенството, винаги може да има някакви размествания и нови футболисти при нас, допълни той.