Септември Тервел хвърли бомбата в днешните мачове от предварителния кръг на Sesame Купа на България, след като победи Беласица Петрич с 1:0 у дома. Единственият гол в срещата вкара Георги Георгиев в 38-ата минута. Той се разписа с глава след центриране отляво на Димитър Михалев. 

Добруджа продължава напред, след като постигна минимална победа с 1:0 при гостуванети си на Черноломец Попово. В герой за "жълто-зелените" се превърна Емануил Манев. Мотора се разписа малко преди края на първото полувреме и донесе успеха на своя тим. 

Спартак Плевен нямаше проблеми срещу Септември Гложене и стигна до класическа победа с 3:0 като гост. Капитанът Стефан Христов вкара два гола през първото полувреме. Нападателят се разписа в 6-ата и 36-ата минути. Крайният резултат оформи Руси Чернаков в 56-ата минута. 

Янтра Габрово се класира за следващия етап след победа с 3:0 като гост над Саяна Хасково. И трите попадения за габровци паднаха през второто полувреме. Петър Казаков даде аванс на гостите в 69-ата минута. Даниел Младенов вкара втори гол в 80-ата минута, а крайният резултат оформи Емил Колев в продължението на мача.