Помощник-треньорът на Янтра Иван Танчовски даде мнението си след победата на своя тим над Беласица. Заради отсъствието на Вили Вуцов, който е наказан, именно Танчовски даваше наставления край тъчлинията. Иначе габровци успяха да победят с 2:1 и да стигнат до първа победа през новия сезон.

“Янтра има мъжество и това е в основата на обрата. Целият отбор посвещава победата на старши треньора, който вчера имаше рожден ден. Това е най-добрият подарък.

Имахме много добри атаки, които не ги развихме по начина, по който се готвихме. Най-важното е обаче крайният резултата. Трите точки остават в историята, а не положенията. Виждам че се стараха и двата отбора. Ниските градуси допринесоха за по-високото темпо през втората част, но и желанието за трите точки оказа влияние.

Първият мач не показахме това, което бяхме отработили в контролите. Тогава не разгърнахме потенциала, който имахме в контролите. Късият период за подготовка дава отражение на всички. С навлизането на първенството мисля, че отборът ще играе по-добре.

Няма как да отречем лидерските и мотиваторските качества на Вили. Друго е, когато е близо до отбора. Няма как да няма отражение липсата му”, заяви Танчовски.