Старши треньорът на Беласица Светлан Кондев заяви след минималното поражение с 0:1 от Марек, че причината за поражението да продължаващите индивидуални грешки в отбора. Бившият наставник на Монтана обаче остана на мнение, че с този характер отборът заслужава да запази своето място в професионалния футбол.

Да, беше равностоен. Първото полувреме беше равностойно, без положения, докато Марек откри след наша индивидуална наша грешка. В такива мачове си проличава характерът. Доволен съм от момчетата. Но индивидуалните грешки ни съпътстват от началото на сезона. Нашият вратар спаси още две положения, а накрая можехме да вземе точка. Знаем си проблемите, продължаваме да се борим. До края така ще бъде. Надявам се всички да играят феърплей. Стана една футболна битка. Марек, с по-опитните футболисти, победи“.

„Постоянството ни липсва. След тази серия от пет мача без загуба, ти хикса и две победи, не трябваше да тежи на момчетата. Но имаше припряност, нервност в тях, малко класа ни липсва донякъде, да завършваме по най-добрия начин положенията и ситуациите, които създаваме. Не можем да се тюхкаме, трябва само работа“.

„Ако не вярвах в тези момчета, нямаше да съм с тях. Те показаха, че могат да се надиграват с всеки един отбори. Имаме и неприятни резултати, което е част от футбола. 22 кръга не съм видял никой не ние надиграл тотално. С този характер отборът заслужава да остане в професионалния футбол, защото градът, феновете и ръководството го заслужават. Да стане благоприятно място за футбол с местни момчета, които са 99% оттам. Ще направим всичко възможно. Няма да се предадем до края. Знам, че ще е трудно. Виждате каква е точковата разлика, така ще бъде до последния кръг“, заяви Кондев.