Спортно-техническата комисия на БФС даде лиценз на стадион "Цар Самуил" да приема мачове от професионалния футбол и оттук нататък местния клуб Беласица ще играе пред публика в града си. До момента Беласица домакинстваше в продължение на сезон и половина на съоръжението в Симитли.

Стадион "Цар Самуил" дълги години беше обект на правни спорове от страна на клуба и концесионер, който създаваше проблеми. Сега обаче отношенията на всички нива са изгладени и Беласица ще посреща противниците си в своя град.

Решения на Спортно–техническата комисия на БФС от 28.11.2023 година:

Предвид решение на Лицензионната комиси при БФС от 28.11.2023 г с което се дава право на стадион "Цар Самуил" гр. Петрич да се провеждат срещи от първенството на Втора професионална футболна лига, домакинските срещи на ОФК Беласица (Петрич) от първенството на Втора професионална футболна лига ще се играят на стадион "Цар Самуил" гр. Петрич.

Във връзка с горното срещата от XIX -ти кръг на Втора професионална футболна лига между отборите на ОФК Беласица (Петрич) и ОФК Янтра 2019 (Гб)  по програма на 02.12/събота/2023 от 14.00 часа, ще се играе на стадион "Цар Самуил" гр. Петрич.