В неделния ден се изиграха три срещи от 13-ия кръг на Втора лига. Беласица победи Черноморец Балчик като гост с 3:1. Петричани решиха всичко още през първото полувреме, когато водеха с 3:0. Запро Динев се отличи с две попадения в 35-ата и 41-ата минута, а Мариян Вангелов добави още едно в 45-ата. В края на мача Касиано Бузон отбеляза почетно попадение за домакините (81’).

Така Беласица записва втора поредна победа и се нарежда на 12-ото място в класирането с 15 точки. Тимът от Балчик е 15-ти с 12 пункта и поне към момента се намира в опасната зона на изпадащите.

Отборът на Янтра победи с 1:0 при визитата си на Спартак Плевен. Единственото попадение падна още в началото на мача. В 12-ата минута Иван Василев се разписа с удар по земята. 

С победата си днес съставът от Габрово събра 20 точки в актива си и вече е на шеста позиция в класирането. Спартак от своя страна остава с пет по-малко на 13-о място.

Струмска слава също стигна до минимален успех с 1:0 срещу Марица Пловдив като победното попадение дойде в края на срещата. Марио Дилчовски се разписа в 86-ата минута.

Така Струмска слава заема 7-о място с 20 точки, а пловдивчани са на 11-а позиция с 16 пункта.