Преотстъпеният от Левски в Беласица Мариян Огнянов най-вероятно ще дебютира с екипа на „комитите” срещу ЦСКА. Вкаралият гол в Шампионската лига нападател се съгласи да говори за Гонг преди срещата с „армейците”. Младокът призна, че надеждата да играе голям футбол не го е напуснала.

- Марияне, очакваш ли да започнеш като титуляр срещу ЦСКА?

-Да ти кажа честно не знам дали ще бъда титуляр. Все пак предполагам, че ще играя срещу ЦСКА.

- Какво е усещането преди дебюта ти за друг отбор, тъй като досега си бил само в Левски? По-различно ли е в Беласица?

- Много по-различно. Много добре знаеш, че в Левски напрежението е огромно. Няма място за сравнение. Тук напрежението е много по-малко, утре дори да загубим от ЦСКА, няма да се правят трагедии. Няма да бъде фатално.

- Имали Беласица шанс срещу „червените”? Каква е мотивацията при теб преди този мач, все пак си юноша на Левски?

- За мотивацията, не знам. Аз излизам, за да играя футбол, да покажа най-доброто от себе си. Това е целта ми във всеки един мач. Излизам да играя футбол и най-вече да се забавлявам, няма значение дали противникът се казва Левски, ЦСКА, Славия или Локомотив София. Иначе всеки отбор си има шансове. Ние сигурно утре ще имаме много малко положения срещу ЦСКА. Ще се постараем да ги използваме максимално.

- Как те приеха новите ти съотборници и треньори в Беласица?

- Всички са много добронамерени. Запознахме се с малка част от феновете. Момчетата от отбора ме приеха много добре. Тук не съм сам, защото са преотстъпени от Левски Тошко Стоев и Иво Михайлов. Въпреки, че Беласица има проблеми, колективът е добър. Мисля, че точно в това се крият и шансовете на Беласица, да се спаси от изпадане.

- Мъчно ли ти е за Левски и смяташ ли, че ще покажеш на треньорите, че мястото ти е на „Герена”?

- Първо искам да ти кажа, че не мисля как да се докажа и как да се върна в Левски. Като дойдох тук си казах, че най-важното е да играя добре. Искам да получавам повече шанс за изява и да мисля само за футбол. Треньорите в Левски много добре ме познават и ако се представям добре, няма да има проблеми да се върна.

- Поддържаш ли контакти с някои от треньорите и футболистите в Левски?

- С треньорите не съм се чувал. С някои от футболистите се чуваме. С тези, които отдавна са в Левски. Най-често говоря с Виктор Генев. Честно да ти кажа нямам много време да се чувам, с който и да е, защото в момента карам шофьорски курсове и не мога да говоря много.

- Снима се в реклама за предаването „Вип Брадър”. Кажи малко повече по въпроса?

- Много, много не разбрах за какво беше. Обадиха ми се от Лом, звънна ми треньорът и ме помоли. Обясни ми за какво става дума и се съгласих. Целта е благотворителна, за да се помагат футболните школи в региона. Знам много добре откъде съм тръгнал, а и никога няма да го забравя. Дано хората, които мислят за спорта, да помогнат с каквото могат.

- Мина много време от гола срещу Челси. Вярваш ли, че ще имаш възможност да се изявяваш отново на високо ниво?

- Сигурно ще се повторя, но сега мисля да се забавлявам на терена. На този етап трябва да играя добре. Надеждата не ме е напуснал и мисля, че ще се върна там, където съм бил.

- Имаше ли други варианти да те преотстъпят освен Беласица? Други отбори от А група, Б група или чужбина?

- За Б група не знам. За отбори от елита съм чувал само слухове. Имаше някаква възможност за чужбина, но нещо не се получи. В крайна сметка един ден след като си дойдохме от Кипър ми казаха, че трябва да пътувам за Петрич.