Третодивизионният Беласица започна зимната си подготовка с четирима нови футболисти.

Преди първото за годината занимание на отбора на стадион "Цар Самуил" в Петрич молебен за здраве отслужи отец Ангел Кочев.

"Желая успешна зимна подготовка, без контузии и пълен успех през пролетния дял на първенството. Бъдете живи и здрави и с помощта на духовните сили да върнете славата на Петрич и от новото първенство да сме новият член на професионалната втора лига", пожела свещеникът.

Беласица заема второто място в Югозападната В група след есенния дял от сезона с равен актив с лидера Марек, като има и мач по-малко.

В днешната тренировка на петричани се включиха 26 играчи. Новите имена в състава са нападателите Стивън Кирилов, за последно играл в Сливнишки герой, Аспарух Смилков от Септември София и Патрик Попов от Несебър, както и централният защитник Кристиян Николов от Спортист Своге.

В Беласица не са вече освободените Венцислав Маламов, Александър Александров и Благовест Танев и преминалият в Септември Симитли Крум Николов.

Очаква се към отбора да се присъедини още един разиграващ халф.

Всички етапи от зимната подготовка на мъжкия отбор ще преминат при местни условия. Ще се даде шанс за участие на наличните футболисти в предвидените три контролни мача - на 20 януари срещу втородивизионния Спортист Своге, на 27 януари срещу втородивизионния Струмска слава Радомир и на 2 февруари срещу втородивизионния Пирин Благоевград.

"Планирах само три контролни мача по време на зимната подготовка и то срещу отбори от Втора професионална лига. Всичко това се прави с цел, за да видя какви са нашите възможности за игра срещу противници от по-горната група, защото все пак ние имаме една цел, която трябва да преследваме през пролетния дял на настоящото първенство - завоюване на първото място и влизане във Втора професионална лига от следващото първенство. Ранното ни стартиране на зимната подготовка е заради това, че на 13 февруари, седмица преди старта на пролетния дял на първенството на Югозападната трета лига, трябва да изиграем отложения мач от есенния дял срещу отбора на Надежда Доброславци като гости", обясни старши треньорът Саша Симонович.