Така се прави. След като действията им водят до смърт..
Всъщност ти си пушил каквото не трябва ако смяташ за нормално в спортен сайт да обявяват носител на Купата преди да е изигран финала.

Освен това ако не греша същия този Черно море завърши зад Левски, а в последните два мача срещу Левски взе 0 точки и голова разлика 2:7. Което не ми звучи като предпоставка да са явен фаворит.
Поне юридически това обединение щеше да значи край за ЦСКА. Доколкото знам по правилник не може два отбора от различни области да се обединят напълно (отбор, пасиви, активи, история и т.н.). Начина да се заобиколи тази наредба много пъти е обсъждан от кого ли не: Литекс (в случая) си сменя името и от следващия сезон започва да играе в София. Би трябвало де юре това да е пак Литекс, но с ново име, ЦСКА1923 или каквото там решат. Биха могли по избор да фалират сегашното дружество на ЦСКА или да го зарежат окончателно, което за кредиторите ще е същото.

Разбира се, ако феновете на ЦСКА пожелаят да припознаят Литекс като наследник на ЦСКА никой не може да ги спре. Пак могат да си броят титлите от 30+ вместо от 4 (колкото има Литекс).

Аз лично съм против подобни схеми по съвсем друга причина, различна от историята и припознаването (неща, които са избор на червените фенове): фалит на сегашното дружество или изоставянето му означава всички, които имат да взимат пари да бъдат завлечени с тях. Не само е неморално, но би трябвало да е и абсолютно незаконно. Учудващо е, че при това положение сериозни хора си позволяват да обсъждат открито такъв вариант публично.

Лично аз не съм от тези, които мечтаят ЦСКА да изчезне, но е редно феновете на този отбор да се замислят до каква степен са готови да приемат прекрачването на морални и законови граници за отбора. Аз лично съм фен на Левски и не бих приел за нормално моя отбор да бъде спасяван с цената на брутално погазване на правилници и закони, със завличане на кредитори и разни схеми. Макар че ми намирисва, че и Борат някой ден ще опита тоя номер ако не измисли нещо друго.
Съдейки по коментарите човек остава с впечатление, че ЦСКА (а и другите, но коментират почти само ЦСКА) няма да играят в профи футбола.

Всъщност според решението на БФС има само 2 сигурни неща до момента е: -Марек и Хасково няма да играят в А група. Само дето това си го знаем и без БФС просто защото те изпадат и поради това решението на БФС не буди интерес.
-ЦСКА и Локомотив няма да играят в ЕКТ. Това решение вече има значение за съответните отбори, факт.

Ясно е казано, че за А група нищо не е решено окончателно. Уточнено е, че отборите може да получат лиценз за елита, съдейки по уточнението - най-вероятно покривайки само част от досегашните изисквания (за лиценза за ЕКТ).

Аз лично съм на 99% сигурен, че двата отбора ще играят в А група и догодина.

Мисля в Локомотив особено много трябва да съжаляват за пропиляването на шанса, получен от добрата игра и издънките на конкуренцията. Защото в Локомотив редуват добри сезони с кошмарни (неотдавна за малко да изпаднат...).

Разбира се, за ЦСКА също не е добре, че пропуска ЕКТ, но те ще имат къде къде повече възможности (от Локомотив) да се пробват там. Макар че... това им е втори пропуск за 3 сезона.

Лошото е, че по този начин като че ли последните мачове се обезмислят поне донякъде. В топ6 е ясен шампиона, евроучастниците, отборите, които няма да имат лиценз и каквото и да постигнат няма да важи. Единствения отбор, който не е в нито една от трите категории пък няма шанс да се намеси в битката (Ботев). Та.. първата шестица ще заприлича на втората: мачове за здраве. Което не значи, че упреквам БФС за проявената твърдост.
Биха могли да пишат като стане нещо сигурно. Че този отбор го продават, фалират и пращат в селските групи през ден.. ама по новините.
Хм, че колко поредни мача без гол има ЦСКА? Аз си мислех, че са 7, 630 минути.. по сметките на авторката (над 700 минути) в последния мач, в който са вкарали трябва да е станало някъде до 20-тата минута?
Не може да се отрече, че двамата се стараят колкото могат въпреки негативната ситуация в отбора. Според някои хора го правят с идеята да си уредят добър отбор, но мен лично не ме вълнува така ли е. Важното е, че наистина се раздават.

Едва ли ще останат в отбора при това безпаричие, но би ми се искало като си тръгнат да си вземат всеки лев от заплатата. Заслужават си го. Толкова ментета взеха пари, ще е гадно те да чакат.. или да не вземат.
След като феновете от Армията се спукаха да се присмиват на тези от Сектор Б за събличането на Петев и го наричаха говежда простотия сега правят абсолютно същото и то със същите аргументи, които преди не признаваха. Двата отбора отново са заедно, този път в простотията (не за първи път).

Ултрасите не разбраха една проста истина: футболистите нямат друга причина освен лично решение да се смятат за отговорни пред феновете на отбора. Смятат се за отговорни пред своя работодател, който в случая е съответния отбор и който им плаща за да играят. И само по свое усмотрение биха преценили, че някой друг има право да иска сметка от тях.
Колкото и странно да звучи за много фенове това е голата истина.

Ние от своя страна, сини, червени и всякакви фенове.. можем да изказваме неодобрение, да бойкотираме и т.н. но толкова. Това са нашите начини.. и те биха могли да бъдат ефективни и без просташки изпълнения като това. Опс.. биха могли да са ефикасни само ако присъствието на феновете носи някаква друга полза освен едната атмосфера. Което не бих казал за който и да е отбор в страната. Не че един ултрас би осмислил всичко това.


Колкото до коментара, че някои хора зарязват семействата си за да са на стадиона.. Ами не е добре, когато един човек няма нищо достатъчно ценно, което да го задържа на друго място. Ако има хора, които най-много ги боли когато любимия отбор е зле - жалко, че нямат нещо с по-голяма ценност, за което да милеят повече и да ги боли повече.