@hydetoshi Защо си мислиш, че не е възможно. Може да не са се заразили напълно 40 хил. в този моментз. Но със сигурност могат да бъдат хиляди, а не няколко стотин. Събират се, съседи, комшии. Прегръщат се. Пълнят стадиона, решават да пуснат по една вода в тоалетната. Влизат, отварят вратата - дръжката е заразена от хиляди пипания. Никой не дезинфекцира по това време дръжките. Пикаят, мият се на чешмите в тоалетната. Може и сапун да са сложили, но отново се налага да отворят вратата на тоалетната, където се изреждат всички и по ръцете им пак тръгва заразата. Викат на мача, прегръщат се, пляскат се по ръцете... Или пък хора от кетъринга на стадиона. Болен човек, той не знае. Прави кафета и пълни бири. Върху всяка чашка има вируса. Пият си и се заразяват. На входа и на изхода се тълпят да вляза и да излязат. Някой се изкашля. Болните си тръгват с автобуси. Всеки се държи я за седалка, я за нещо друго. Вирусът отново остава. Прибират се в къщи - бравата на външната врата е заразена. Може и да са се сетили да си измият ръцете, като са се прибрали, но много от тях едва ли. От там испанската част си тръгва за Испания, и ето ти днес двете най-засегнати страни Италия и Испания.
Успех, Бат Жоро. Радвам се, че имах възможността да гледам истински футбол и ти беше част от него. Скромен човек, не се правеше на дръж ми шапката. Дано не домъкнат Херо. Искам Лудите да запазят стила си.
Дуспата си я има. Справка видеото 04:04 - 04:05, ясно се вижда страничното отместване на крака на падащия в резултат от препречването. За толкова години Левски не успя да си промени манталитета, а и всички други отбори. Само дуспи им в главата, защо не им е дадена, защо са им дали. Таковал съм ти дуспата, щом не можеш да победиш а чакаш на една шибана дуспа да вкараш. Мрънканиците не са се променили от 20 години. Сега има интернет, преди бяха по вестниците и по чатовете. Тия реват за дуспи, а не се виждат че отбора никакъв го няма. От доста години, от времето на Топузаков, Телкийски, Йовов и другите мъжки момчета, не съм виждал желание за игра и самочувствие, макар че дори и тогава недай си боже противника вкара първи гол, особено в европейски мач, и се насираха до там. Другите червени калъфки, те пък още от първия мач се обявяват че ще гонят 32-та или незнам там коя по ред, а мача с Верея бе по-слаб дори от един селски мач. Трети пък Лудогорец бил без Българи и незнам си какво. А с кои българи? Че днес на 15 години и пият като казаци и не са никакви спортисти. Кой да стане футболист, като идеалът е да си футболист, да взимаш големите пари и след мача в чалготеката и по курви. Как ти тъй ще се излъжеш да зарежеш тоя живот и да правиш по две тренировки извънредни на ден и да се отдадеш напълно на спорта? Истината е - НЯМА МАТЕРИАЛ! Искаме бижута, ама имаме само ръждива скрап
Отборът въобще не е тотално разбит. От половин година лично аз очаквах повече или по-малко от въпросните играчи да си тръгнат. Безяк просто изгоря сам за себе си. Ефект като присъствие - да, но като ефективност не! Хамзата - можеше и да му дадат още една година шанс, но те си преценяват. И двамата нападатели не дадоха кой знае какво за отбора. Златински и той топли доста пейката, макар че ми е донякъде симпатичен. Кейсара и Ешпиньо са футболистите, които ще липсват предполагам. Кейсара нямаше просто как да се задържи а и трансферът е повече от солиден. Ешпиньо, до миналата година не го броях, но той взе че се разигра. Жалко че не успяха да го предоговорят. Барт няма да ми липсва, той пропусна и повечето от миналата година. Ядрото в защита + вратаря си остават. Мисиджан и Марселиньо + Дяков също ще дадат своето. Трябва си нов нападател, още едно крило, и още някой в средата. И това е. Не мисля че с отбора се случва нещо странно, освен очевидно необходимото. Който иска да вдига нивото не страда от сантименти. Пробваш, и каквото стане.
Това с ЦСКА е пълна простотия, но все пак живеем в страната на неограничените компромиси. Тук се прави компромис с всичко - с качеството, с цените, с хората. Абе дори това, че се наричаме нация също е компромис. Повръща ми се вече от компромиси, а това в червено е направо върха. Не че съм против ЦСКА!!! Но да затриеш Литекс, отбор който със сигурност е много по-успешен от ЦСКА през новия век, който си изгради школа, има си база и т.н. и да го имплантираш в трупа на ЦСКА, е това е вече върховната пародия. Някой дори нарече ЦСКА социален проект. Социален друг път!!! Кое му е социалното? Милионите и милиони дългове към държавата? И изведнъж хоп, като по татово време, реанимираме мъртвеца. Макар че каква реанимация само!!!! Мегаломанията няма да се оправи. И с новите милиони пак в същия батак. Ето това е жалкото. Още от сега се целят в някакви бюджети от 10 милиона, от които забележете че очакват само два три милиона реален приход насреща от билети, трансфери и т.н. на година. Къде ви е ефективността бе? След две три години, само на гърба на благодетелите и пак клубът ще е в нищото? Не разбрахте ли че тая схема не работи? Че всичко трябва да си е на абсолютно пазарен принцип, и че пазарът реално в момента ви показва къде ви е мястото? Вместо да се започне от нулата и тея пари да се налеят в истински неща - инфраструктура, школи, организация, маркетинг, неща които са ефективни в дългосрочен план, те ще съживяват мъртвеца за да си живее досегашния живот. Болни мозъци. После се чудете защо няма български футбол и кой знае какви български футболисти. С ходещи трупове като сегашните ни отбори, отбори само с имената си, без никакво покритие, това ни чака.
Браво за проекта! Като има инициатива и мислещи хора, понякога стават работите. А ако отношението или приказките на Кирчо изобщо не са ми критерий за да гледам или да не гледам Лудогорец. То ако само това ще е определящото, на фона на лайната които се леят от вестници и телевизии, от партии, съдии, прокурори и т.н. трябва да си слагам въжето, щото не може да се живее в тая страна. Затова и само се присмивам на Николайчо за поредния му плосък коментар. Журналистчето не само олигофрен си заслужава, ами и една плюнка между очите щото си е чиста проба провокатор. Да идеш да питаш за празни места. Друг е въпроса защо президентите в БГ футбола имат такава широка трибуна, и за какво име да приказват ама както и да е. Чакам си новата зелена еврокампанийка малко да пооплакна очите, пък после ще се справяме една година с родната мътилка, бачкането до откат и черните мисли.
По-скоро, отборът наистина се нуждае от тотално преструктуриране. За мен би било много жалко да се налеят такива огромни суми за покриване на стари дългове, вместо в нещо градивно. В България парите не са толкова много, че да ги наливат с варела. Ще ги платят, и системата която е в момента ще продължи да генерира нови и нови дългове. Натискът на феновете за непременни резултати също ще опорочава усилията. Просто за мен не е нормално бюджети от по 10 - 14 милиона, при условие че нито посещаемостта ти е посещаемост, нито билетите са ти билети, нито печелиш нещо кой знае какво от телевизионни права и наградни фондове. По мое кромно мнение, всеки клуб трябва поне заплатите си да изкарва с приходи, а останалото като инвестиции, екипи и т.н. може да се търси спонсора и т.н. Като не можеш да си изкараш заплатите, явно има нещо много сбъркано. Отборите не са благотворителна организация, а професионални футболни клубове. Просто вижте им отчетите на Левски и ЦСКА в търговския регистър и ще ви стане ясно. Като нямаш приходи, нямаш и разходи. ОТ къде на къде щото някакви там искали, някой да е длъжен да си дава парите. От куртоазия? Правете си школите, от тях все ще излезе нещо и си играйте според финансовите възможности. Така ще просъществувате.
Май вие имате проблем с разбирането на търговския закон. Човека си е абсолютно прав. Той е акционер, собственик на капитал. Той е ограничено отговорен собственик на капитала. Никъде, ама абсолютно никъде няма текст който да му казва вади парите. Напротив, той ако желае може да остави нещата така и да обяви несъстоятелност. Кредиторите се обезпечават единствено с това, което има клуба, а допълнителни вноски за временно финансиране на дейността се прави по решение единствено на акционерите.
Аз лично не осъждам Стойчо за заплатата... Луд е тоя дето дава баницата, а не тоя дето я яде... Но като цяло ме притеснява факта, че тези цифри от хиляди и хиляди евра, не само при Стойчо, не само при ЦСКА, а и при всички останали, не кореспондират изобщо с действителността, с качеството на продукта футбол и т.н. Не мога за себе си да си обясня защо ти е треньор и футболисти с такива и такива заплати когато, стадиона ти седи перманентно празен под 50% и го пълниш на два месеца един път ако имаш късмет и противника си заслужава. Скоро имаше една статия за посещаване на мач на Дортмунд, ами ей така се прави. Колкото и да се бият феновете разни в гърдите, преди всичко футбола е бизнес!!! Бих давал такива заплати, но на всеки две домакинства в месеца да имам по 20 000 души на стадиона с по 10 лв. билет. Ей тогава може и да поизлезе сметката. Но само да се търси някой който само да дава, дава, дава... Е няма такъв филм. Стадионите са полупразни, няма рекламодатели и спонсори, обаче ти се цаниш да даваш хиляди... Работи с това, което имаш, създай си имидж, създай си футболисти, натрупай фенове, спечели от шоуто по стадионите, от мърчъндайзинга, от трансфери и тогава давай...