Помощник треньорът на Беласица Васил Чергов сподели мнението си след загубата с 0:2 от Етър във Велико Търново. Той заяви, че отборът повече не трябва да повтаря представянето от първото полувреме днес.

"Не успяхме да изпълним това, което бяхме планирали. През първото полувреме бяхме припрени и притеснени. Говорихме си, че това не трябва да се случва. Дойдохме с идеята да играем приятен и атакуващ футбол, но не се получи. Допуснахме една грешка и допуснахме гол. 

През втората част изглеждахме малко по-уверени и да опитахме да зъдържим повече топката. Създадохме няколко ситуации за гол, но не успяхме да ги отбележим. Накрая пак една наша грешка, не бяхме подготвени и получихме втори гол. След почивката изглеждахме по-добре и, ако успеем да си направим правилните изводи и не повтаряме първото полувреме, ще изглеждаме по различен начин.

Много са факторите за загубата, но трябва да се подобрим. Разговаряхме с треньора, защото той няма право да присъства с отбора в съблекалнята. Няма как да не се отрази неговото отсъствие, той познава най-добре момчетата. Всички се опитахме да предадем това, което той искаше в днешния мач. 

Щом не сме стигнали до успех, явно не сме успели напълно. Надявам се следващия път да изглеждаме по-добре.

 Такива мачове помагат на младите да израстват - срещу отбори, които искат да играят футбол", заяви Васил Чергов.