Старши треньорът на Беласица Петър Колев коментира поражението с 1:2 от Янтра Габрово.

„Аз ще почна от първото полувреме, влязохме по-добре и имахме няколко чисти ситуации. В края допуснахме някои ситуации пред нашата врата. Общо взето ни липсва самочувствие на чужд терен, твърде елементарен гол получихме, много бързо, след като реализирахме дузпата. Щях да съм по-доволен да не се отсъжда дузпа за нас, но през другото време да са по-нормални отсъжданията. Бяхме подготвени за това нещо, не търся причината в съдията. Видях плахи хора вътре и ще взема мерки за това. Това са хората, с които разполагам. Ще трябва да се справяме с наличните хора. Повечето от тях имат добри качества, но на чужд терен допускат изключителна неувереност в действията си“, сподели Колев след срещата.

„Вижте, няма отбор във Втора лига, на който да не му отбягват компоненти от футболната игра. Единият е повече самочувствие и агресия на чужд терен. Избрали сме формацията спрямо играта на противника. Смятахме, че така ще отговорим най-добре. Те разполагат с опитен състав. Аз искам моите играчи да се справят на всякаква техническа система. Това няма да е нищо ново, ще имаме промени в системата на игра. Това са нормални неща“, допълни наставникът на Беласица.

„Смятам, че още футболистите свикват с някои изисквания, има някои промени и в тренировъчния процес. Специално днес за мача доста дълго пътуване и неприятно, не само заради километрите. Времето между двата мача беше малко. Тренировъчният процес беше фокусиран изцяло върху възстановяването на играчите, но не успяхме да се възстановим най-добре“, завърши той.