Беласица е получил стадиона и базата си за срок от 10 години, съобщават от клуба на официалния си сайт. Дългоочакваният договор, ревизиран като наем между Национална спортна база ЕАД и Община Петрич за стопанисване на спортните съоръжения и сгради на базата в Петрич, вече е подписан. 
 
Благодарение на спортния министър Весела Лечева и директора на НСБ ЕАД Светослав Русинов е факт новият договор, който е за срок от 10 години. За целта в Петрич пристигна директорът на НСБ Светослав Русинов.
 
До този момент Община Петрич имаше подписан едногодишен договор - кратко време за инвестиции, чувство за несигурност какво ще се случи след това. 
 
"Срокът беше изключително кратък. Сега имаме повече спокойствие, повече сигурност да инвестираме и по-добра цена - 4 500 лева с ДДС е месечният наем за съоръженията. По-ниският наем ще даде възможност да развиваме базата. Имаме изготвена инвестиционна програма на стойност 2 млн. лева с включени подобрения изцяло в спортната инфраструктура", обяви кметът Димитър Бръчков.
 
Съоръженията, които се предоставят на Община Петрич, са: основният стадион с писта, двуетажната сграда (съблекалня), пристройката към нея, салон за баскетболни тренировки, салон за обща физическа подготовка, тренировъчен футболен терен, открита площадка с кортова настилка, площадка за хандбал, тенис корт и площадка, обслужващ паркинг и търговски обект на входа на НСБ "Цар Самуил". 
 
Кметът Димитър Бръчков обяви, че сега започва истинската работа, за да може Беласица да играе у дома, да могат всички други спортни клубове да имат достъп и условия за своята дейност в НСБ "Цар Самуил".