Септември Симитли победи Беласица Петрич с 4:1 в контролна среща по футбол, играна на стадиона в Крупник. Срещата започна добре за петричкия тим, след като Мартин Таушанов във 2-та минута след самостоятелен пробив от дясно изпрати топката в мрежата за 0:1.

В 8-та минута колективна грешка на защитата на Беласица направи подарък на нападателя Владимир Каптиев, който с шут от близо изравни за 1:1. Две минути по-късно след директен обстрел на Димитър Илиев топката се отклони от главата на Димитър Наков и се спря в мрежата на гостите за 2:1.

В 18-та минута Владимир Каптиев при поредна контраатака на домакините изпрати топката в мрежата на Благой Стоянов за 3:1. Последният четвърти гол за отбора на Септември отбеляза Росен Колев в 62-ра минута, при което футболистите на Беласица реагираха за засада, но главният съдия не зачете мнението им и призна попадението.

До края на срещата опитите на футболистите от двата отбора да променят резултата на терена останаха безуспешни. Следващият контролен мач на Беласица ще бъде в събота, 13 февруари, от 11 часа срещу отбора на Банско в Марикостиново.

Септември Симитли пък ще се срещне в събота с Миньор Перник, като все още не е уточнен теренът за провеждането на срещата. /БТА