Членът на Управителния съвет на ОФК Беласица Георги Петров подаде оставка след разгромната загуба от ЦСКА вчера с 0:8. Бившият национал не смята да размисля и очаква само срещата си с председателя на клуба Христо Мазнейков, за да си тръгне. 

"Като футболист на елитни отбори от А група и чужбина и като национален състезател за мен беше срамно когато се е стигало до резултат с 3-4 гола разлика", каза Георги Петров.
"Всички участници и треньори в мача срещу ЦСКА влязоха в историята на петричкия футбол с черни букви."

"Това е срам и за УС на клуба и за мен, независимо че не съм играл в този мач. Възможно е това да е плод на неправилна подготовка и несериозно отношение на нашите футболисти от мъжкия отбор."

"Тези неща тепърва ще ги обследваме. Искам дебело да подчертая че ОФК Беласица не е нито филиал на "Социални грижи", нито е поделение на "Отдих и туризъм". Който не се труди и засрами от това, което се прави в досега изиграните срещи, най-вече в мача срещу ЦСКА, ще бъде освободен за в бъдеще."

"Ще бъдат редуцирани финансовите претенции на досегашните треньори и футболисти най-късно до Нова година. Порочно е да чакаме заплати, а в същия момент да тренираме за апетит и да се оправдават помежду си треньори, състезатели и ръководство. Не е виновен този, който яде баницата, а този, който му я дава."

"Обръщам внимание отново за физическото състояние на отбора, който издържа както трябва само едно полувреме. Няма как да се навакса изоставането при пет едноразови тренировки от час и половина в удобно за тях време."

"Не виждам израстване в спортната форма след като треньорският щаб провежда заниманията си сутрин, криейки се от отговорни длъжностни лица от УС. Искам да работим с мъже. Категорично заявявам, че футболистите тренират така, както им заповяда треньорският щаб."

"Отговорността за незавидното положение, в което се намира отборът, трябва да се поеме от всички. Относно заплащането искам да заявя, че от доста време насам отборът е обезпечен и не бива да има хленчене."

"Вече дълбаем дъното. Сриваме се все повече и повече. Без дисциплина и физическа подготовка си обречен на провал, защото това са двата основни компонента без които не можеш да изградиш някаква схема за игра", каза още Георги Петров.

"Аз не съм нито касиер, нито общ работник в този клуб, а пряк отговорник за мъжкия отбор. Чувствам вина и морална отговорност за недоброто състояние на отбора и незавидното място, което заема в таблицата за временно класиране на ЮВГ."

"Очаквам пристигането на председателя на клуба д-р Христо Мазнейков и пред него и останалите членове ще мотивирам оставката си. Жалкото е че не виждам подаване на оставки от хора под мен в йерархията", добави още Петров./БТА