Ще го бъде ли мъжкият отбор на Беласица или не - това е основната тема, която се коментира оживено сред спортната общественост в община Петрич. Както е известно, на сесия на ОбС, проведена на 18.06.2015 година, се гласува отпускане на средства в размер на 70 хиляди лева за нормалното съществуване на петричкия футболен клуб.

Областният управител на Благоевград върна предложението с мотиви, че няма становище на комисията по бюджет и спорт. На всичко отгоре липсва и предложение от страна на кмета на общината инж. Вельо Илиев.

Това беше и причината председателят на Общинския съвет в Петрич Благой Калъпсъзов да свика извънредно комисията по бюджет и спорт и да се разгледа детайлно този казус. Имаше различни предложения от страна на общинските съветници Росен Стоянов, Борислав Тренчев, Христо Малчев и Елвира Юзирова.

Последната даде предложение да се поиска незабавно предложение на кмета на община Петрич за отпускане на необходимите средства за нормалното съществуване на ОФК Беласица и най-късно в понеделник от 11 часа отново същият състав да се събере и излезе с предложение всичко това да влезе в дневния ред на сесията, която ще се проведе в четвъртък.

Очаква се най-късно до понеделник кметът инж. Вельо Илиев да излезе с ясно становище по въпроса като председателят на Общинския съвет да направи всичко възможно тази точка да бъде номер 1 в дневния ред.

"Спираме с контролните мачове и ако до няколко дни не се реши въпросът, възможно е да прекратим и тренировъчния процес. След като бяхме избрани като нов управителен съвет, всеки ни потупваше и обещаваше, че ще помага."

"В момента има хора, които пречат и не си вземат поуки, няма как да се реализира това, което сме обещали пред спортната общественост. Контролният мач, предвиден за събота срещу мексиканския Фут Бико няма да се играе."

"Искам дебело да подчертая на тези, които пречат на клуба, най-вече пречат на техните деца, племенници и внуци", каза прекият отговорник за мъжкия отбор Георги Петров -шампион на страната с фланелката на Локомотив Пловдив през 2005 година и участник в А отбора на България. 

Беласица в момента е член на Югозападната В група и петричката общественост с нетърпение очаква мачовете с ЦСКА и Локомотив София, както и местните дербита. Затова надеждите са отборът да бъде спасен./БТА