Началникът на клиниката по ортопедия и травматология в МБАЛ Св.София д-р Христо Мазнейков, който е и член на Световната асоциация на травматолозите, бе избран единодушно за председател на УС на ОФК Беласица Петрич. Всичко това стана след като бяха определени седемте нови членове на управителното тяло.

Преди това се проведе дискусия на присъстващите относно бъдещето на футбола в Петрич и по-точно на представителния тим на ОФК Беласица. 

От стария управителен съвет останаха Димитър Танев, Христо Бакалов и Борислав Тренчев. В новия управителен съвет бизнесмена Иван Колев отказа да влезе защото не получи отговор на въпроса си относно разликата от 40 хиляди лева, отпуснати от бюджета на общината и изразходвани за клуба. 

Новите членове са бившият футболист, шампион с Локомотив Пловдив и сега бизнесмен Георги Петров, Ивайло Хаджигаев, Георги Динев и д-р Христо Мазнейков. Последният независимо от прекалената си заетост в София, пристигна в най-голямата жега в южния град, за да вземе участие в този съдбовен момент за футбол в Петрич.

Д-р Мазнейков съвсем аргументирано обясни, че е дошъл да направи нещо за децата в родния си град като посочи формулата за проспериране на школата към клуба. Той не пропусна да предаде и опита като член на сдружението "ЦСКА завинаги" и напомни, че този модел ще бъде приложен и в Петрич като добави, че трябва в управата да има хора бизнесмени с чисти сърца, за да се заговори отново след няколко години за Беласица. /БТА