Мачът от 26-ия кръг в Югозападната В група между Беласица и ЦСКА ще се играе на 10-и април на Градския стадион в Сандански. Имаше вариант срещата да се играе в Благоевград, но това предизвикало недоволство сред петричката футболна общественост и самите футболисти на Беласица. 

“Несериозно е мъжкият отбор на ОФК Беласица да играе на стадион “Христо Ботев” в Благоевград по известни от дълги години причини в историята на двата града. Сега вече си отдъхнахме. Надяваме се този път трибуните на градския стадион в Сандански да са изпълнени докрай и да се отчетем по достоен начин, а защо не и да поднесем, макар и частична изненада в този двубой. Разбрахме, че и влиятелни хора от община Сандански, които са на “ти” с футбола , са помогнали в този момент, за да се играе мачът там. Това ще е истински футболен празник за региона”, споделиха от петричкия тим. 

По повод информация, че шефът на Беласица д-р Христо Мазнейков се оттегля от поста си, той заяви: “Възмутен съм от тази напълно грешна и може би целева информация от човек, който не е в час с нещата в клуба. Аз съм лекар по професия и бивш футболист на Беласица, израснах в Петрич, ще си остана петричанин докрай и ще помагам с каквото мога на града си.” 

“Оглавих ОФК Беласица в изключително труден момент и целта ми с идването беше да преобразим нещата в ДЮШ и представителния тим и смятам, че го постигнахме. Отборът се развива в правилна посока и играе съвременен футбол с новия старши треньор Ангел Славков, за което всички му благодарим. Следващата ми задача е да върнем НСБ Цар Самуил”, добави Мазнейков. /БТА


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS