Мачът от 26 кръг за първенството на ЮВГ между отборите на ОФК Беласица Петрич и ЦСКА ще се играе на градския стадион в Гоце Делчев. Причината за това е отказа на кмета на община Сандански Кирил Котев да се предостави стадиона за ползване за тази среща, както бе обявено преди няколко дни, причините за което ще бъдат изяснени допълнително.

Президентът на ФК Пирин Гоце Делчев Иван Близнаков прие със задоволство предложението на ръководството на петричкия клуб и на момента разреши този двубой да се играе на техния градски стадион.

"Беласица е марка в българския футбол и игра дълго време в А група. В същия момент ЦСКА няма нужда от представяне след като е на върха на таблицата в ЮВГ. В червения отбор играят и двама известни футболисти от Гоце Делчев - Костадин Хазуров и младата надежда на ЦСКА 17 годишния Павел Головодов.

Спортната общественост със задоволство прие че Беласица ще играе този мач на нашия стадион и със сигурност ще изпълни трибуните докрай. Уверен съм че ще стане един много интересен и напрегнат мач, а на територията на нашата община, има доста привърженици на ЦСКА и те ще заемат местата си по трибуните. Очаквам представител на ОФК Беласица за да съдействам за безупречна организация и ще помогна на срещата с охрана и медицинското обслужване.

В същия момент ще отправим искане към ЗС на БФС за да може нашия мач в следващия кръг срещу Ботев Ихтиман да бъде изтеглен ден по-рано за да може всички да присъстваме на футболния спектакъл Беласица-ЦСКА. Отношенията между двата клуба и града са били винаги на тима от Петрич". Секретарят на ЗС на БФС Николай Младенов сподели че има получено съобщение от страна на ръководството на Беласица и това на практика означава че срещата Беласица-ЦСКА ще се играе от 15.30 часа следващата неделя в град Гоце Делчев и ще бъде предавана по Канал 3.