Беласица победи Бдин Видин с 2:0 в контролна среща, играна на стадиона в Марикостиново. Головете отбелязаха Никола Мицански в 69-та минута и Владимир Кабранов в 82-та минута. През първата част на срещата наставникът на петричкия тим Пламен Мицански пусна в игра повечето от футболистите, които не попадат в основния състав, а след почивката повечето от титулярите. На терена играта коренно се преобрази и темпото се диктуваше от петричките футболисти. 

В 69-та минута Димитър Бояджиев напредна по левия фланг, насочи топката в наказателното поле към Никола Мицански, който го укроти от въздуха, направи крачка вляво и с отмерен шут насочи топката в долния десен ъгъл за 1:0.

Атаките пред вратата на Бдин се редяха една след друга и всеки момент се очакваше ново попадение в нея. В 82-ра минута след поредна образцова атака на Беласица топката попадна у Владимир Кабранов, който майсторски изпрати кълбото във вратата на Бдин за 2:0. До края на срещата при по-точен мерник на Никола Мицански и Красимир Шапкаров футболистите на Беласица можеше да се поздравят с убедителна победа. 

“Доволен съм от играта на нашия отбор само през втората част на мача”, каза Пламен Мицански.

“Ето това искам аз от моите възпитаници - да играят по този начин и да продължаваме по възходяща линия. Това е отборът на Беласица, която аз искам да виждам и през втората част на първенството на ЮВГ. Предстои ни още работа. Ще поизчистим още някои грешки, които допускаме в игрова ситуация до края на зимната подготовка. Следващият ни мач ще бъде на 7 февруари, събота, от 14.30 часа на стадиона в Марикостиново срещу отбора на Септември Симитли - финал от турнира Петричка пролет”, добави Мицански. /БТА