Беласица Петрич е новият член на югозападна "В" група. „Комитите“ победиха Марек с 6:5 след изпълнение на дузпи (1:1 в редовното време) в лютото регионално дерби, съобщава football24.bg. Срещата, която се игра на един от терените на НСА, бе наблюдавана от над 1000 зрители от Петрич и Дупница.

 

Двубоят започна доста спокойно, но с течение на времето дупничани взеха инициативата и започнаха да задържат по-продължително топката. Въпреки това, до чисти голови положения пред двете врати трудно се стигаше. Постепенно футболистите на Марек затегнаха обрача около вратата на своя противник, но точно, когато се очакваше най-малко, Бела нанесе решителен удар. В 41-ата минута Деян Драгаич от волен откри резулта за кеф на феновете пропътували разстоянието от Петрич до София.

 

След почивката Марек също бе по-активния отбор, но с намаляването на времето до края, дупничани се изнервиха и повечето им атаки спираха до наказателното поле. Двубоят вървеше към победа за Беласица, когато в 89-ата минута след рикошет Александър Метушев си наниза нелеп автогол и вкара мача в ролетката на дузпите.
При тях по-точни бяха футболистите на Беласица, които взеха победата с общ резултат 6:5.