Шефът на УС на Беласица - Иван Златински, коментира пътния инцидент, който отборът претърпя снощи. На връщане от мач в Панагюрище автобусът на „комитите" катастрофира на 70-тия километър на автомагистрала „Тракия”, след като инфаркт покоси шофьора на возилото.

„Разминахме се със страшна трагедия. Днес в Петрич и на други места можеше да има много черни забрадки", заяви Златински.

„Тъкмо се изкачвахме по аутобана преди отбивката за Велинград. Видях, че автобуса започва да излиза от платното и понеже съм зад шофьора му подвикнах: "Излизаш от платното, върни се". Но той дори не успя да каже нищо, явно вече му е било много лошо. Все пак след криволичене вляво и дясно, като че ли и от загубената вече инерция по високото, возилото се спря в канавката. Счупиха се стъкла, настана суматоха”, сподели Златински пред "Марица".

„След преглед от дошлия медицински екип масажистът Трайко Пецев и домакинът на отбора Жоро Изгоренков бяха закарани на преглед в МБАЛ Пазарджик, поради оплаквания в гръдната част. По-късно ги пуснаха. Вратарят Кирил Георгиев е с удар в главата, беше прегледан на място и си дойде с нас.”

Иван Златински съобщи, че футболистите, техническите лица и членовете на делегацията са се прибрали в Петрич към 2:30 часа след полунощ, а в Петрич са ги чакали разтревожени фенове.

„Кметът на Петрич изпрати автобус от Пловдив, който ни транспортира по обратния път. Клубният автобус остана, вероятно заради някакви експертизи.”

Тялото на починалият 67-годишен шофьор е било откарано в Съдебна медицина – Пазарджик за аутопсия.

„Изказвам съболезнования на близките на нашия колега. Той беше добър и енергичен човек. Следващата тренировка на Беласица трябва да се проведе утре, но засега е под въпрос, тъй като трябва да се види преди това психическото и физическо състояние на футболистите“, каза още Иван Златински.