Ръководството на третодивизионния ОФК Беласица отказа да пусне трима футболисти от състава на проби в елитния Локомотив Горна Оряховица. Марти Таушанов, Валентин Костов и Любомир Граминов имаха предложение да изкарат едноседмични тестове в отбора от Първа лига.

Тримата бяха поканени от помощник-треньора на "железничарите" Ангел Славков, който познава добре техните качества от миналия сезон, в който той беше наставник на петричани.

От управата на "комитите" по принцип не могат да спрат играчите, тъй като те са аматьори, но тримата са получили ултиматум, че ако отидат на проби в Локомотив Горна Оряховица, те повече няма да играят в състава на Беласица.

В същото време Славков, който е помощник в елитния клуб на Иван Колев, отвърна на обвиненията на управителя на петричани Георги Петров, че зад гърба на ръководството на клуба е поканил триото на проби.

Играчите на аматьорския клуб са в Горна Оряховица и са били готови да се включат в тренировката на Локомотив и да изкарат едноседмичните проби. Но ръководството на Беласица засега не ги пуска.

"Упрекванията, че едва ли не съм откраднал футболисти от Беласица, са нечестни, защото това не са животни, а живи хора. Тези момчета са мислещи и интелигентни, което означава, че сами могат да решават съдбата си."

"При моето идване в Беласица като старши треньор на мъжкия отбор по покана на д-р Христо Мазнейков, двамата се разбрахме да развиваме местните таланти и тези, които покажат качества, да играят в отбори от професионалните групи и да бъдат пример на всички останали техни колеги."

"Сега се появи възможност да поканя трима от футболистите на мъжкия отбор на Беласица да преминат пробен период и да се преборят за оставане в нашия клуб. Естествено им казах да уведомят за това управителя на клуба и да получат на разрешение от негова страна."

"Искам да кажа на г-н Петров, че има нормативни документи, които трябва да се спазват. Всеки футболист с професионален договор, за да премине в друг отбор, трябва да се плати трансферна сума."

"Отборът на Беласица е аматьорски и няма никаква спирачка един футболист да премине в друг отбор по негово желание. Така че времето на кражбите отдавна е отминало. Явно методите на новия управител, след като зае мястото на д-р Христо Мазнейков, не съвпадат с идеите, каквито имахме преди това."

"Нека спортната общественост знае, че аз винаги съм обичал Перич и никога няма да вървя срещу развитието на клуба като цяло. Пожелавам светло бъдеще от сърце на всички формации в ОФК Беласица", коментира Славков пред БТА.