В контролен мач, игран на терена на Евима край Банско, се срещнаха отборите на Македония Гьорче Петров и Беласица, а тимът от Петрич спечели с 1:0.

През първата част на срещата лек превес на терена имаха футболистите на Гьорче Петров. В отделни моменти те приложиха преса в половината на петричкия тим.

Опитите на двата отбора да стигнат до откриване на резултата се оказаха неуспешни, защото при редките атаки и на двата отбора нападателите им бяха с изключително неточен мерник. През втората част на мача бяха извършени смени в двата отбора.

С влизането в игра на Атанас Чипилов, Иван Марчев, Патрик Попов, Марин Георгиев и Живко Димитров играта на Беласица се оживи, като в основата на всяка атака бе Живко Димитров-Малкия Ромарио. В 80-та минута Марин Георгиев се включи по левия фланг, центрира удачно топката в наказателното поле на символичните домакини Гьорче Петров и там с глава Кирчо Кирилов изпрати топката неспасяемо за 0:1.

В самия край на срещата символичните домакини имаха шанс за отбелязване на гол, след като се стигна до остро центриране отляво в наказателното поле на Беласица, но топката бе избита в корнер от петричката защита.

Това беше и първата победа на отбора на Беласица в контролите от лятната подготовка. Преди това те инкасираха загуби с 0:3 от дубъла на ЦСКА 1948 и 0:1 от Пирин Благоевград.