Мачът от 16 кръг за първенството на ЮЗ трета лига на стадион Цар Самуил се срещнаха отборите на Беласица Петрич и Миньор Перник, а гостите от Перник, които са лидери в класирането, си тръгнаха с победа 1:0.

По този начин момчетата на треньора Юри Васев взеха частичен реванш за предишното си домакинско поражение от Септември Симитли и са начело в класирането с 36 точки. Домакините от Беласица са на 9-о място с 22. През първата част на срещата футболистите на двата отбора играха доста оспорвано и напрегнато. Пропуски направиха за домакините Васил Божинов, Атанас Карачоров и Жустино Мендес, а за гостите Томислав Павлов и Калоян Йосифов. В 43-та минута след удар на Даниел Гогов защитника на Беласица Любомир Граминов отби топката в
собствената си вратата за 0:1.

След почивката домакините демонстрираха някаква привидна активност. Търсеше се начин за промяна на резултата, но отново Карачоров, Мендес и Боижинов не бяха точни. В 60-та минута вратарят на домакините Кирил Георгиев повали Кристиян Слишков и главния съдия отсъди дузпа. Кирил Георгиев изби насочената топка от Томислав Павлов и резултата остана непроменен. До края на срещата в добавените 4 минути опитите на домакините да променят резултата, и така загубиха двубоя.