Бившият футболист на Левски, Славия и Вихрен - Саша Симонович, е новия наставник на Беласица Петрич, който се състезава в Югозападната Трета лига. Той беше представен официално от кмета на община Петрич Димитър Бръчков.Саша Симонович има вече опит и като наставник на Ботев Гълъбово във Втора лига, където обаче не се задържа дълго.В кариерата си в България той е играл за отборите на Левски (София), Вихрен (Сандански), Славия (София) и Локомотив (Мездра). Обявен е за най-добър чужденец в първенството на България за сезон 2002/03. Шампион на България с ПФК Левски (София) за 2002-а, три пъти носител на Купата на България за 2002, 2003 и 2005 и на Суперкупата през 2005 отново с ПФК Левски (София). В Европейските клубни турнири има 17 мача и 6 гола с ПФК Левски (София).

"С Георги Петров се познаваме още като футболисти. Той се свърза с мен и ме покани. Бях представен по официален начин на кмета на общината Димитър Бръчков, разбрахме се по всички въпроси и вече мога да кажа, че съм старши треньор на ОФК Беласица. На първо време от мен искат да обърна сериозно внимание на младите таланти от ДЮШ на клуба, да изградя един стабилен отбор от местни момчета и ще гоним класиране сред първите 6 в таблицата. Надявам се крачка по крачка това да стане факт и когато се появи момент за атакуване на по-горната група ще изложа моето становище как всичко това ще стане реалност и при какви условия", бяха първите думи на новия треньор на Беласица.

"Много добре знам, че Петрич е един от авторитетните футболни центрове в България, играл съм с фланелката на други отбори срещу Беласица в официални първенства. Останах възхитен от феновете, които по невероятен начин подкрепяха любимия си отбор. Знам успехите на Беласица и това ме кара да се мобилизирам с удвоени сили, за да може да направя всичко възможно, докато съм треньор, да върна мъжкия отбор в професионалната група. Нека на първо време да изградим един стабилен отбор, с добър колектив, играещ модерен, разнообразен и резултатен футбол - това е пътят да върнем феновете по трибуните", добави Симеонович.