27-годишният футболист Даниел Пехливанов е последното ново попълнение на третодивизионния Беласица Петрич, съобщиха от клуба. За последно Пехливанов носеше екипа на Левски (Лом), който обяви фалит и напусна първенството на Втора лига. Но тъй като имаше професионален договор с този отбор, то играчът трябваше да изчака необходимия един месец реаматьоризация и вече може да бъде регистриран в Трета лига.

Той тренира с петричани от доста време, но днес беше регистриран в Зоналния съвет на БФС в София. Пехливанов е роден на 1 юли 1994 година в Сандански. Играл е в отборите на Вихрен, Септември София, Септември Симитли, Дунав Русе, Хебър, Етър и за последно в Левски Лом.

Феновете в граничния град знаеха, че ще има нов играч, но името му се пазеше в тайна, за да не бъде привлечен от друг отбор. Бързакът ще направи дебют в дербито утре срещу Витоша Бистрица. Даниел Пехливанов заяви, че е приел поканата да заиграе в отбора на Беласица със задоволство. Мотивите му са, че петричкия тим има цел, а тя е влизане във втора професионална лига.

След 32 изиграни кръга в Югозападната Трета лига Беласица (Петрич) води в класирането със 72 точки, следвани от Витоша Бистрица с 67, а трети е ΦК Кюстендил с 65.