Отборът на ЦСКА 1948 започна по категоричен начин участието си в турнира за Купата на България, след като разби тима на Локомотив БДЖ с 8:0 във финала на квалификациите за област София.

На стадион ДИТ в столичния квартал Драгалевци Андон Гущеров се отчете с хеттрик във втори пореден мач за „армейците“, по два гола добавиха Томислав Павлов и Калоян Бонев, а Ивайло Цветков се разписа веднъж във вратата на Локомотив.

Общо девет гола пък видяха зрителите на градския стадион в Сандански в друг  мач за Купата България, в който местният Вихрен победи Беласица Петрич с 5:4. 

За отбора на домакините головете отбелязаха Александър Якимов /6-та мин/, Венцислав Стоянов /16-та и 42-ра мин/ и Даниел Пехливанов /52-ра и 54-та мин/. За отбора на гостите попаденията реализираха Владимир Кабранов /18, 56 и 79-та мин/ и Марти Таушанов /71-ва мин/. 

Във втората минута от продължението главният съдия Благой Манов показа червен картон на Стоян Манолски от отбора на Вихрен за удар с крак в главата на Любо Танев от Беласица. 

С тази победа отборът на Вихрен продължава след първия предварителен кръг в турнира за Купата на България. /БГНЕС и БТА