Вчера в Петрич се проведе среща между новото ръководство на Беласица Петрич, представители на политическия елит в южният град, бизнесмени и фенове. Тя бе инициирана от новите шефове на Бела, които поеха управлението на футболния клуб от Костадин Хаджииванов.

На срещата новият президент на Георги Георгиев и Георги Динев, който е член на Управителния съвет представиха своите намерения за бъдещето на отбора, обсъждано бе и каква ще бъде визията на клуба. Бизнесмените са привърженици на идеята да работят с местни кадри и да привличат все повече деца към футбола и спорта.

Новият президент Георги Георгиев обяви, че в първия ден на неговото управление на тренировки са дошли 5 деца, в момента обаче тренират 89. „В най-близко време ще направим два терена с изкуствена настилка, по-нататък във времето и помощният терен ще бъде пригоден за експлоатация. Тогава ви гарантирам, че децата ни се увеличат и вече няма да бягат към столичните клубове”, декларира Георгиев.

Спортният министър Свилен Нейков, с когото новите шефове са се срещнали преди месец е дал пълна подкрепа за начинанията им и е гарантирал помощта на спортното ведомство за развитието на спортната база.

Георги Георгиев представи и подробен финансов разчет на приходите и разходите досега, от който става ясно, че към момента работят на загуба. 154 000 лева са задълженията на Беласица към държавата, вече е изработена схема, по която тя ще бъде погасена. Вече тече ремонт на залата при НСБ „Цар Самуил”, идеята на новите собственици е самата база да върне авторитета, който имаше преди години и отново да стане притегателен център за спортисти от други краища на България. Подкрепа към ръководството на Беласица бе декларирана от общинскта управа в лицето на заместник-кмета Христо Георгиев, председателят на ОС Стоян Николов и общински съветници.

Христо Георгиев обяви, че ръководството на общината застава зад идеята за развитието на спорта и добави че градоначалникът Вельо Илиев е имал много голямо желание да присъства на това събиране, но пътуване по същото време не му е позволило. Бизнесмени също обявиха, че ще помагат и въпреки че все още всичко е в сферата на добрите пожелания, феновете бяха значително по-обнадеждени за бъдещето на тима. Бе подхвърлена идеята за влизане на общината в акционерното дружество. На самата среща присъстваха и представители на клубовете по борба, лека атлетика и карате, за развитието на които също ще бъдат положени грижи.