Представителният отбор на Беласица победи юношеския отбор на Левски (до 19 години) с 2:1 в контролна среща, играна в село Марикостиново.

Срещата започна с превес на петричките футболисти. В 13-та минута при атака на Беласица последва центриране на Ели Маркес пред вратата на гостите и там с глава Любомир Граминов изпрати топката в мрежата за 1:0.

В 40-та минута Тодор Найденов от Левски бе изведен отляво в наказателното поле на домакините и изпрати топката в мрежата зад Кирил Георгиев за 1:1.

В 73-та минута неуморимият и в този мач Жустино Мендес изскочи

отляво, навлезе в наказателното поле на сините и бе повален. Отлично

ръководещият двубоя Йордан Воденичаров отсъди дузпа в полза на Беласица, която Димитър Стоев не успя да превърне в гол след като изстреляната от бялата точка топка бе избита от вратаря на гостите.

В 76-та минута Георги Александров от гостите получи втори жълт и червен картон и сините останаха с човек по-малко на терена.

Две минути преди края на срещата при разиграване пред вратата на гостите влезлия в игра Александър Бързаков стреля и уцели гредата зад стража на Левски и в добавката Иван Марчев не сгреши за 2:1.

Следващата контролна среща на Беласица ще бъде срещу Миньор Перник на 5 февруари.