Неяснотата около броя на отборите в Западната Б група продължава, след като вече на 100% е ясно, че Беласица няма да стартира в шампионата. В БФС обаче все още не е получено официално потвърждение на този факт и тепърва се очаква решението на футболната ни централа по казуса.

В първия кръг петричани трябваше да домакинстват на Балкан – Ботевград, като или Беласица ще запише служебна загуба с 0:3 и ще понесе съответното наказание, или пък тимът от Ботевград ще бъде предупреден да не се разкарва до Петрич. Именно от БФС се очаква да изпратят писмо до канцеларията на Беласица, в което да съобщят дали тимът ще има право да се състезава в югозападната В група или ще трябва да започне от най-ниското начало. Иначе ДЮШ на клуба поднови работа, но към момента Костадин Хаджииванов не дава никакви индикации, че възнамерява и занапред да се занимава с мъжкия отбор.

Междувременно бе обявен и жребият за В групите, което в още по-голяма степен задълбочава въпроса относно това кой тим ще замени Беласица в западната Б група.