Беласица Петрич по всяка вероятност няма да играе в Западната Б група през новия шампионат, след като стана ясно че президентът на клуба Костадин Хаджииванов е преговарял с кмета на община Струмяни Валентин Чиликов за лиценза на петричани.

Новината потвърди самият Валентин Чиликов, който е президент на третодивизионния Малеш Микрево. Той обаче категорично подчерта, че не става дума за закупуване на лиценза, а само за партньорство.

В случай на обединение между двата клуба, мачовете ще се играят в Струмяни, а в Петрич футбол на практика няма да има. Валентин Чиликов каза, че преди да се стигне до сделка ще трябва да се провери какво е финансовото състояние на Беласица.

„Смятам че, ако се стигне до прехвърлянето на лиценза, ще бъде добре за футбола в региона. Феновете от Петрич присъстват доста често на нашия стадион, те ще имат възможност и занапред да подкрепят футболистите си”, заяви за Гонг шефът на Малеш.

Не е ясно дали Бела ще заиграе в Югозападната В група, ако отстъпи мястото си на Малеш в Б група. Към момента тимът е без футболисти и наставник, което прави трудна задачата за окомплектоването на състав дори за третото ниво на нашия футбол.

По-рано през деня пък изтече информация, че от лиценза на Беласица се интересува и отборът на Хасково.


Със съдействието на ЕТИКОМ - производител на алуминиева и PVC дограма eticom.bg.


e-mail: eticom@eticom.bg


тел: 0745/ 6 12 00; 0745/ 6 92 40


факс: 0745/ 6 13 00