Беласица доиграва шампионата в „А” група, след като отборът записа ужасяваща поредица от неуспехи през годината. Въпреки сигурното изпадане, петричани се надяват да успеят да надиграят утре Локомотив Пловдив и да запишат една победа до края на първенството.

Старши треньорът Ивайло Аспарухов няма да може да разчита на двама от основните си бранители - албанеца Дитмар Бикай, който е наказан, а Росен Пътников е със скъсани връзки на коляното и ще бъде опериран.

През седмицата на облекчен режим тренираше халфът Георги Ковачев, той обаче ще попадне в 18-те за сблъсъка с пловдивското Локо. В състава се завръща и нападателят Георги Бижев, който не игра в последния мач заради контузия.

„На никой не му е приятно да губи постоянно, ще се опитаме да спечелим мача с Локомотив Пловдив”- заяви наставникът на тима Ивайло Аспарухов.

Проблем за Беласица ще бъде ниската посещаемост на мача, в миналия кръг, на срещата с Локомотив Мездра, присъстваха само 50 човека, като самите санданчани не са мотивирани да идват на мачовете на Бела, въпреки че двубоите се играят на стадиона в Сандански.