Бившия футболист на Славия, Беласица и Пирин Благоевград Димитър Наков отказа офертата на сингапурския вицешампион Тампинес Роувърс.

„Имам сериозен мотив и причина да опитам да продължа кариерата си у нас. Може да се каже, че се наиграх в чужбина. Заради това отказах на втория в сингапурската S-лига. Първодивизионният руски СК Енергия,където изкарах проби преди няколко сезона, също прояви интерес посредством мениджъра ми, но предпочитам да преразгледам офертите от вътрешното ни първенство”, заяви 29-годишният бранител.

Наков, чийто по-малък брат играе в Пирин, е свободен агент, след като договорът му с Иртиш от Казахстан изтече. Петричанинът изкара три сезона в Павлодар, като през втория от тях стигна и до бронзовите медали и игра в турнира за Купата на УЕФА.

След разочароващото девето място в последното издание на тамошния шампионат шефовете на Иртиш решиха сериозно да подмладяват отбора и се разделиха с всички опитни чужденци. Изключение прави само благоевградчанинът Георги Даскалов, който се сдоби с нов едногодишен контракт със „синьо-белите” от Павлодар.

Наков отказа да сподели имената на родните клубове, претендиращи за подписа му, но даде да се разбере, че до десетина дни ще е наясно с бъдещето си.