Борещите се за нищо отбори на Локомотив Пловдив и Локомотив Мездра постигнаха победи за престиж в предпоследния 29-и кръг на А група.

Пловдивските смърфове се наложиха с 2:1 като гост на вече изпадналия тим на Беласица, а новакът от Мездра спечели у дома срещу Сливен с 2:0.

В Сандански, където Бела домакинства на черно-белите, гостите излязоха напред в резултата в 14-ата минута, когато Дани Кики овладя топката и стреля към Манолов, който успя да избие, кълбото обаче попадна в Милан Милотинович, който почти повтори изпълнението на Христо Йовов срещу Марсилия и откри.

Петричаните изравниха в 39-ата чрез преотстъпения от Левски Мариян Огнянов. Преслав Йорданов овладя в наказателното поле и подаде към Огнянов, който стреля технично покрай вратаря за 1:1.

Локо Пловдив стигна до успеха в 54-ата минута, след като Даксон намери Димитър Илиев в наказателното поле, той излъга Манолов и вкара на празна врата за крайното 2:1.

В Мездра местният Локомотив бързо излезе напред в мача със Сливен. Още в третата минута, след бърз пробив отдясно Любомир Тодоров с отмерен удар препарира стража Здравко Чавдаров.

Секунди преди почивката воеводите можеха да изравнят от дузпа, но Явор Въндев стреля със страшна сила в левия страничен стълб и пропуска от бялата точка. 11-метровият наказателен удар бе отсъден за нарушение на вратаря Юлиан Левашки срещу Иван Стоянов в наказателното поле.

Железничарите си гарантираха трите точки в едва 49-ата минута, когато след контраатака отдясно котдивоарецът Бамба с математическа точност прехвърли Чавдаров за 2:0.