Треньорите на тимовете в А група признаха, че ще търсят контролни срещи, с които да запълнят дупката заради отлагането на първенството. 90% от отборите ще направят проверки е всеобщото мнение на наставниците. Гонг потърси мнение от щабовете на всички отбори в А група. По-рано своята позиция изказаха Станимир Стоилов (Литекс), Константин Баждеков (Левски), Александър Тодоров (ЦСКА), Атанас Узунов (Вихрен), Венци Стефанов (Славия) и Георги Славчев (Миньор).

Предлагаме ви мнението на треньорите на останалите отбори в елита за отлагането на първенството.

Добри Митов (ст. треньор Беласица): „Трябва да пазим здравето и да играем на добри терен. Решението е правилно. Търся контрола да играем. Надявам се Мариян Огнянов да се възстанови. За Тодор Стоев положението е по-сложно. Отлагането е по-добре, за да се възстановят играчите”.

Драголюб Симонович (ст. треньор Спартак Вн): „Щом са изместили първенството са имали нещо в предвид и са гледали метереологичните условия. Хората са взели правилно решение, защото не знам кой лично ще има полза от това отлагане. За всички отбори е едно и също. Ако се играе на сняг става дума за хокей, а не за футбол. Търсим съперник за петък или събота”.

Илия Груев (пом. треньор Черноморец): „Ние бяхме готови да играем. Стадиона и условията за провеждане на официален мач са в идеално състояние. По никакъв начин не може да ни повлияе това решение. Дано в бъдеще няма такива нестандартни решения. Вече имаме мач със Сливен в Бургас от 15 часа”.

Костадин Ангелов (ст. треньор Ботев): „За нас това отлагане няма значение. Оказва негативно влияние върху подготовката. От друга страна обаче трябва да играем на добри терени. Ако сега се изиграе един мач на такъв терен той ще се развали тотално”.

Никола Спасов (ст. треньор Черно море): „Щом са решили . Тук е хубаво времето и става за футбол. Щом като на другите места не става за футбол съм съгласен да бъдем съюз. При мен няма нарушение на подготовката. Ще намеря контрола за събота и не го приемам трагично. Да не се измислят истории, че Мъри иска да си отложи мача с една седмица и да не се стоварва всичко върху Литекс”.

Петър Михтарски (ст. треньор Пирин): „Ще се наруши програмата, защото се готвехме за първи мач в неделя. При нас е добре времето, но предполагам, че на другите места е по-лошо. Ще си настроим програмата за следващата седмица. Няма да търсим контроли и ще заложим на тренировките. По принцип трябваше да отложат и мача за купата”.

Георги Дерменджиев (ст. треньор Сливен): „Ние се бяхме настроили да играем мач. Бяхме готови за понеделник. Не ни притеснява времето. Удължава се подготвителния период. Можеше да се започне малко по-късно, ако беше предвидено”.

Аян Садъков (ст. треньор на Локо Пловдив): „При тези атмосферни условия само може да направим беля. Ако влезе и технита на стадионите може да разсипем терените. С една седмица не е фатално. Ще търсим съперник, но ще играем само, ако времето позволява”.

Данаило Дончич (пом. треньор Локо София): Това отлагане не е в полза не само на Локомотив, но и на другите отбори. Така трябваше да продължим до 14 юни, сега може и до 20-ти. Това го няма никъде. Всички отбори ще организират приятелски мачове. Така както ще има контроли, така можеше и първенство. Нарушава се цялата подготовка.