Красимир Керезов е бил четвърти съдия на скандалния мач Беласица – Локомотив София през 2007 година. Това установи проверка на Гонг след днешните разкрития и записи появили се в публичното пространство. Именно четвъртият съдия влезе като заподозрян като събеседник в разговора с Иван Леков. Делегат на двубоя пък е бил Борислав Миланов.

Гонг потърси Керезов, който вече не е действащ съдия. „Спомням си този мач. Аз доведох австрийските съдии и бях четвърти рефер на двубоя. През този сезон се каниха много често чужди съдии. Самият аз 3-4 пъти съм бил ангажиран с това през трите дни на престоя им да се грижа за тях. Що се отнася до Иван Леков искам да ви кажа, че само веднъж в живота си съм говорил с него. Това е в средата на 90-те години в Кюстендил. Като действащ съдия обаче никога не съм контактувал с Леков. Не че сме били скарани, просто не е имало повод за това”, каза Керезов.

„От този мач си спомням, че се игра в голяма кал и играчите на двата отбора излязоха от терена с изцапани екипи. Наистина австрийският съдия Щухлик тогава изрече репликата, за това, че кравите в родината му пасели на по-добри поляни, от колкото игрището в Пертич. Явно това му е направило впечатление. Мога да гарантирам, че тези съдии, които се канеха от чужбина по никакъв начин и в нито един тези срещи не е бил замесван в нечистоплътни истории”, допълни още Керезов.

Бившият рефер е учуден защо отново някои се опитва да злепостави Иван Леков, който по неговите думи е излязъл чист от аферата забъркана с неговото име. „Що се отнася до Костадин Хаджииванов аз знам, че той от известно време не е в България. Не ми се вижда логично да се опитват да петнят името на Николай Гигов или на неговия клуб със стар мач”, завърши Керезов.